Maluri de Prut
Limba noatra & Maluri de Prut

Basarabia - Grigore Vieru - Ion si Doina Aldea Teodorovici

Elena Basescu intervine in Parlamentul European
     media: 5.00 din 12 voturi

In prima sa interventie in Parlamentul European, Elena Basescu a abordat subiectul eliminarii vizelor pentru persoanele din regiunea Balcanilor de Vest, dar a insistat si asupra dreptului la libera circulatie in UE a cetatenilor moldoveni.
EBA a continuat discursul tatalui sau, presedintele Traian Basescu , despre necesitatea scoaterii vizelor pentru cetatenii Republicii Moldova. Fiicca presedintelui a avut o interventie de un minut in cadrul sesiunii plenare a PE, dedicate subiectului unor noi reglementari privind vize pentru tarile din Balcanii de Vest, precum Macedonia, Muntenegru si Serbia.
"Sustin decizia Comisiei Europene, prin care se concretizeaza angajamentul manifestat de ani de zile privind eliminarea vizelor pentru persoanele din regiunea Balcanilor de Vest. Insa consider ca cetatenii Republicii Moldova trebuie sa se bucure de aceleasi drepturi privind libera circulatie in UE cat mai curand. Uniunea Europeana trebuie sa dezvolte in continuare politica usilor deschise fata de aceste tari, iar eliminarea vizelor este un pas important pe drumul integrarii europene a acestor popoare", a spus Elena Basescu.
Propunerea Elenei Basescu a fost primita cu zambete de catre colegii europeni, stiut fiind faptul ca UE are, deocamdata, o disputa cu Moldova pentru ca aceasta sa ridice vizele pentru romani, nicidecum sa se puna problema liberei circulatii a moldovenilor prin EuropaEa a amintit si de importanta securitatii frontierelor. "In completarea acestei decizii, care va duce la dezvoltarea oportunitatilor de afaceri transfrontaliere si a libertatii de circulatie a persoanelor, institutiile europene trebuie sa aiba in vedere programe culturale si educationale care sa faca cunoscute valorile europene in aceste tari. In acest context, asigurarea securitatii frontierelor si combaterea infractionalitatii internationale trebuie sa constituie in continuare o prioritate", a spus fiica cea mica a presedintelui Basescu.
In final, Elena Basescu a reiterat faptul ca "Romania nu a recunoscut independenta Kosovo ". Elenea Basescu este membru al Comisiei PE pentru probleme sociale si de munca si face parte din delegatia pentru relatia cu Israelul. In plus, ea este membru supleant al Comisiei pentru afaceri externe si al delegatiei pentru relatia cu SUA.
Discursul Elenei Basescu a durat aproximativ un minut si la fel ca si in cazul europarlamentarului Gigi Becali, ea a citit, scolareste, discursul de pe o foaie, in romana.
NR dar noua nu ne pasa cum face: citeste de pe hirtie sau spune -important e ca sustine cauza Moldove!ComentariiComentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile

   
 
 
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare